Bulut Santral Nedir?
Bulut tabanlı telefon sistemi veya Bulut Santral, bağlantı kurmak için bakır teller veya optik fiberler kullanan geleneksel bir analog telefon yerine internet üzerinden arama yapmanızı sağlayan bir telefon hizmetidir. Bulut santralleri, bir veya daha fazla tesis dışı güvenli veri merkezinde barındırılır.
Özellikle pahalı ilk yatırım maliyetleri gerektiren ve sonradan ölçekleyemeyeceğiniz IP Santral Sistemleri yerine bu telefon sistemleri, adaptörlü geleneksel telefonlar, akıllı telefon uygulamaları, bilgisayar yazılımı veya VoIP özellikli telefonlar dahil olmak üzere çeşitli cihazlarla kullanılabilir. Yazılımın şirket içinde özel şube değişimi (PBX) gibi bir sunucu aracılığıyla bakımı yerine, tüm bilgiler ve veriler bulutta depolanır. Bu, her şey bulutta kolayca güncellenebildiğinden maliyetli bakım ve güncellemelerden tasarruf etmenize yardımcı olur.
Neden Bulut Santral Seçmelisiniz?
Girişe geleneksel yoldan başlayalım. Bulut Santral nedir?
Bulut Santral, güvenli bir veri merkezinde barındırılan ve aramaları internet üzerinden ayrıntılarla yapılandırılmış cihazlara yönlendirebilen bir sistemdir.
Bulut tabanlı bir sistem, PBX donanımı satın alma ve bakımını yapma ihtiyacını ortadan kaldırırken işletme düzeyinde arama özellikleri sunar. Bulut tabanlı bir telefon sisteminde merkezi bir donanım bulunmadığından, telefonlarınız herhangi bir yere bağlanabilir ve kuruluş çapında bir telefon hizmetinde birleştirilebilir. Bu, bir bulut telefon sistemini birden fazla ofisi veya uzaktan çalışan çalışanı olan kuruluşlar için uygun hale getirir.
İletişim hizmetleriniz buluttayken kolaylıkla işbirliği yapabilir, maliyetleri yönetebilir ve işletmenizi çalışır durumda tutmak için gerekenleri basitleştirebilirsiniz. Genellikle sistem tak-çalıştır şeklindedir, bu da kurulum ücretlerinden de tasarruf sağlar.
Sizin için neyin doğru olduğunu öğrenmek için Karel Bulut Santral Kampanyalarımıziçin hemen tıklayın .
Bulut Santral Nasıl Çalışır?
Bulut Santral, sesinizi internet üzerinden aramanın alıcısına veri olarak gönderilen küçük dijital paketlere bölerek çalışır. Aramayı yönlendirmek için bulut tabanlı bir PBX kullanılır.
Bulut tabanlı telefon sistemlerine çeşitli yöntemlerle erişilebilir, bu da onları internet bağlantısı olan herkesin kullanımına sunar ve üzerinden bulut tabanlı aramalar yapabilirsiniz.
VoIP adaptörüne sahip geleneksel bir telefon data kablosu ile internet üzerinden doğrudan ses hizmet sağlayıcınıza yönlendirilir.
Bir bilgisayar (yani, bir "yazılım telefonu"). Skype, Google Voice ve Apple FaceTime dahil olmak üzere internet üzerinden sesli arama yapmanızı sağlayan birçok program veya uygulama vardır.
Akıllı telefon. Akıllı telefonunuzla internet aramaları yapmak için Google Voice veya Skype gibi uygulamaları indirebilirsiniz.
Özel bir VoIP telefonu. Bunlar geleneksel analog telefonlara benziyor ancak bir telefon hattı yerine doğrudan bir bilgisayar ağına bağlanıyor.
Bulut Santral sistemleri, kendilerine ait PC ve Mobil uygulamalar ile lisanslama yaparak internetin olduğu her noktadan geleneksel telefon cihazı olmadan mevcut numaranızdan arama yapabilmektedir.
Bir Bulut Santralin özellikleri
Bulut Santrallerin ana özelliklerinden biri, sundukları birçok ek özelliktir. Analog telefonların özellikleri biraz sınırlı olabilirken, bulut telefonlar kullanıma sunuldukça özellikler ekleyebilir ve güncelleyebilir. Bu özelliklerden bazıları:
Tümleşik İletişim:Bir Tümleşik İletişim çözümü,
Her yerde çağrı yönlendirme:"Hiçbir aramayı kaçırma" veya "beni bul, beni takip et" olarak da bilinen bu özellik, kullanıcıların aynı numaradan birden fazla cihazdan arama almasına veya arama yapmasına olanak tanır. Bu özellik ile iş numarası arandığında örneğin hem kullanıcının masası hem de akıllı telefonu çalacak ve kullanıcı hangisini cevaplayacağını seçebilecek. Evden veya tatilden çalışırken dahi telefonlarınızı cevaplayabilir yada firma merkezinideymiş gibi dış aramalar yapabilirsiniz. Ayrıca aramaları cihazlar arasında aktarabilirsiniz.
Çağrı Kaydı:Müşterilerin istedikleri dış veya iç hat aramalarını bulutta sağlanan depo alanlarına kaydedebilmlerine olanak sağlar. Çok büyük firmalarda olan büyük yatırımlar ile kurulan çağrı merkezi benzeri yatırımlara gerek kalmadan müşteri iletişimlerini saklayabilir ve yedekleyebilirler. Ses arama kayıtları ses dosyaları halinde çok az veri yeri tuttuğundan dolayı, depolama alanları her zaman yedeklenerek yıllarca çağrı kayıtları saklanabilir.
Çağrı yönlendirme:Çok büyük firmalarda olan büyük yatırımlar ile kurulan çağrı merkezi benzeri yatırımlara gerek kalmadan Çağrı yönlendirme, çağrıları bir numaraya alır ve başka bir hatta yönlendirebilir, kuyruk da bekletebilir ve kuralları anlık değiştirerek esnek çözümler sunar. Bulut tabanlı çağrı yönlendirme, temelde geleneksel çağrı yönlendirme gibi kompleks formülüze edilen yöntemler ile değil web tabanlı yönetici panelleri ile çok esnek ve anlık çalışır.
Kurumsal Sesli Karşılama (IVR- Interactive Voice Response) ve Otomatik (Robot) Operatör:Kurumsal kimliğinize uygun müzik ve sesli karşılama ile Otomatik Operatör, iş aramalarında sıklıkla kullandığınız otomatik sesli menüdür. Otomatik dizinler aramaları yönlendirir ve işletmedeki kişilerin iletişim iş yükünü azaltır. Çağrılar doğru bir şekilde yönlendirildikten sonra, kişiler çağrıları yanıtlayabilir, sırada kuyrukta bekletebilir, yoğunluk varsa başka iç veya dış hatta yönlendirir veya daha fazla otomasyon hizmeti sorunları çözebilir (örneğin sesli mesaj).
HD Ses Kalitesi:Yeni teknolojilerin telefon cihazlarında ki ses kalitesini yükseltmesi ile cihazınıza bağlı olarak HD kalitesinde Berrak Ses (Crystal Clear) sunumu sağlar. Analog telefon eses kalitesinden çok daha üstün bir ses sunumu yapabilir.
Uluslararası arama:Bulut telefonları internet tabanlı olduğundan, uluslararası arama yaptığınızda veya aldığınızda uzun mesafe için çok daha az ücretler ödeyebilirsiniz.
Video konferans:Uzaktan çalışma daha yaygın hale geldikçe, işletmelerin güvenilir ve erişimi kolay video konferans çözümlerine ihtiyacı var. Birçok bulut tabanlı telefon sistemi, paketlerinin bir parçası olarak video konferans sunar, bu nedenle ek bir özellik olarak bunun için fazladan ödeme yapmanız gerekmez ve bulunduğu sisteme bağlı olarak daha fazla gizlilik sağlayabilir.
Yapay zeka:Yapay zeka, modern yaşamın neredeyse her yönüne nüfuz ediyor ve bulut telefonları da bir istisna değil. Bulut sistemi sağlayıcıları, müşteri hizmeti sağlamak ve konuşmadan metne ve duygu analizi gibi işlevleri gerçekleştirmek için yapay zekayı kullanıyor.
Anlık mesajlaşma:Anlık mesajlaşma, metin tabanlı iletişimdir. Masaüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere bir dizi cihaz üzerinden çalıştırılabilen gerçek zamanlı iletişime izin verir. Anlık mesajlaşma, yanıt veren ve daha sonra başvurulabilecek bilgileri yazılı olarak bırakan ek bir iletişim katmanı ekler.
Bulut iletişimi:Bulut iletişimi, eksiksiz iletişim hizmetleri paketidir. Telefon, anlık mesajlaşma, video konferans ve pakete dahil olan diğer tüm iletişim biçimlerini içerir.
İşbirliği:İşbirliği araçları, dosya paylaşımı, video/ses konferansı, gerçek zamanlı proje katkıları ve insanların aynı odada veya ülkede bulunmadan birlikte çalışmasına yardımcı olan diğer araçları içerir.
Sesli postadan e-postaya:Sesli postadan e-postaya sesli postayı kopyalar ve bir ses dosyası olarak bir e-posta adresine gönderir. Bu, alıcının sesli posta kutusu kullanmadan sesli postalarına erişmesini sağlar. E-postayla gönderilen dosyaya daha geniş bir cihaz yelpazesiyle erişilebilir ve genellikle veri sınırlamalarını tıkamaz veya aşmaz, bu da alıcının sesli postayı gerektiği kadar tekrar ziyaret etmesine izin verir.
Entegrasyonlar:Bulut entegrasyonları, çok sayıda kaynağın tek bir bulut paketi veya paketinde birleştirilmesine olanak tanır. Çok şubeli kurumların isterse tek lokasyon gibi çalışması yada farklı lokasyon tanımları olmasına rağmen şubeler arası kendi iç hatları gibi görüşmelerine olanak sağlar.
Büyük ölçekli veri depolamaya ve analize izin veren aynı hizmet sağlayıcı, sesli aramaları da yönetebilir. Hizmetleri entegre platformlar aracılığıyla birleştirerek, güçlü araçlar erişilebilir ve kullanımı kolay hale getirilir. Entegrasyon kapsamı geniştir ve hemen hemen her bulut hizmetinde bir temel taşıdır.
Bulut Santral Sisteminin avantajları:
Bir Bulut Santral sistemine geçmek için en iyi zaman ne zaman?
Tabiki hemen, avantajlarını ve faydalarını kullanmaya başlamak için zaman kaybetmeden Bulut Santral uzmanımızdan hızlıca destek alabilirsiniz
Bulut tabanlı telefon sistemlerinin kullanışlı özellikleri:
Sizin için neyin doğru olduğunu öğrenmek için Bulut Santral Uzmanımız ile hemen görüşün. Yeni telefon sisteminiz kurulmadan önce tüm bu endişelerin giderildiğinden emin olacaklar.
Telefon santralı ihtiyacınızı kurumunuzda bir donanım veya yazılım bulunmasına ihtiyaç kalmaksızın Karel internet üzerinden kullanmanıza olanak sağlayan yeni nesil bir iletişim hizmetidir.
Bulut santral (sanal santral) sayesinde santralın özelliklerini yatırım maliyeti olmadan, Karel abonelik sistemi ile kullanabilirsiniz. Şubeleriniz için ayrı ayrı yatırım yapmaya gerek kalmadan tüm kurumunuzu tek bir santral olarak kolay web arayüzleri üzerinden yönetebilirsiniz.
Karel IP Çağrı Merkezi, standart sunucularda çalışan yazılım tabanlı teknolojisi, kolay kapasite artırım olanağı, birçok haberleşme sistemine ve Karel CRM yazılımına entegre çalışmasını sağlayan altyapısı, gelişmiş ses isleme ve Karel IVR uygulamaları ile hem bugün hem de gelecek için gerekli bir yatırım özelliği taşıyor.